19 nov

Gjenreisingen

KLP Eiendom rehabiliterer hele bygget og vil gjenreise det til det det en gang var – et bygg vi alle skal være stolte av. Området vil få butikksenter med dagligvare, apotek, frisør, flere butikker og ikke minst moderne kontorlokaler.


Tempeveien 22 har lenge blitt kalt MAX-bygget på folkemunne. Grunnen til dette er at det tidligere lå en dagligvarehandel som het MAX, som folk reiste langveis fra for å oppleve og bruke. Det godt synlige bygget var lenge kjent for god kvalitet, men med årene forfalt bygget og mistet sitt gode rykte.
 
Mange kaller fortsatt Tempeveien 22 for MAX-bygget, det var derfor lett å gi eiendommen et navn. Det er et krevende byggeprosjekt, men det vil være verdt arbeidet når vi er ferdig, forteller Line Gjerde Syltern som er prosjektleder for det nye MAX-bygget. 

– Vi tar vare på eksisterende bærekonstruksjoner som er av solid betong, som gjør at vi får et meget bærekraftig nytt bygg, smiler Line.

Alt som kan gjenbrukes i byggeprosjektet blir tatt vare på. Dette reduserer behovet for å produsere nye bygningsmaterialer, og reduserer mengden med avfall i forbindelse med rivningsarbeidene. Det ferdige bygget vil inneholde og vise spor av det beste fra byggets historie.


Kontorarealene blir klassifisert til BREEAM Excellent med energiklasse A. Bygget er tegnet og innredet av Norconsults arkitekter, og det mest iøynefallende fra utsiden blir lamellfasaden.

– På fasaden har vi et vertikalt system av lameller som skjermer mot sol. Lamellsystemet vil om kvelden og natten være opplyst av LED-lys. Jeg tror bygget kommer til å bli lagt merke til. Tempeveien 22 har solide yttervegger og utvendig solavskjerming som sørger for at bygget har behagelig temperatur året rundt, med minimalt energiforbruk. Høye lydkrav til yttervegger og vinduer fjerner all distraksjon fra utendørs støy. På sørveggen og på taket blir det montert solcellepanel som skal betjene bygget med egenprodusert strøm, forteller Gjerde Syltern.

– Bygget ble jo kjent for matbutikken og Coop ønsker å viderefører denne arven. Vi er i dialog med ulike aktører som ønsker å drive et spennende tilbud for bespisning hvor det også tilrettelegges for skjermet uteservering. En god butikkmiks med nye supplementer vil gjøre MAX-bygget til et attraktivt bydelssenter, sier Gjerde Syltern.

Vi skal tilrettelegge for miljøvennlig transport til og fra bygget. Metrobussen vil ha flere linjer som stopper rett utenfor, og de som ønsker å sykle vil få gode fasiliteter i underetasjen. Garasjen har stor kapasitet for biler og sykler, avslutter Gjerde Syltern.


Andre aktuelle nyheter

Har du et konsept som fortjener å POPPE opp?

Går du rundt og har en god idé til en butikk, kafé eller vil starte opp med reparasjoner? Nå kan ditt konsept POPPE opp i MAX-bygget for en liten eller lengre periode.
Les mer

Zedge

Teknologibedriften Zedge klarte kunststykket å være først ute med å tilby noe det ble stor etterspørsel etter allerede før smarttelefonens inntog på totusentallet; personifiserte ringetoner og bakgrunner.
Les mer

Juleutstilling

I hele første etasje i MAX-bygget kan du nå se julepynt i stort format! Flere av figurene er like store som en voksen person. Til sammen utgjør scenene fortellingen om juletreet, mamman, gutten og nissen.
Les mer