07 des

Fortellingen om juletreet som kom til MAX-bygget

I hele første etasje i MAX-bygget kan du nå se julepynt i stort format! Flere av figurene er like store som en voksen person. Til sammen utgjør scenene fortellingen om juletreet, mamman, gutten og nissen.


– Vi ønsket å bruke hele arealet og lage julepynt som skulle fylle bygget og gjøre det lysere og triveligere, forteller Steffen Ødegård, markedskoordinator i KLP Eiendom Trondheim.

X-en i MAX går igjen flere steder, for eksempel i trærne ved inngangen. De er det Tarje Skjefstad som har hengt opp.

– Det er ikke ofte jeg får klatre i trær på jobben, smiler han.

Sammen med kollegaene Ane Nordvik Hasselberg, Birgit Rostad, Erik Børseth og Per Steinar Moen i Infinitiv har Tarje jobbet med å få alt rent, lett og elegant. Lyssetting er et av virkemidlene.

Alt er tegnet og laget spesielt for MAX-bygget.

Nidarosdomen og katta på Svartlamoen

– Vi måtte selvfølgelig ha med noen landemerker! Tar du en nærmere titt på figurene, vil du se Tyholttårnet, Gløshaugen og Nidarosdomen, forteller Steffen og understreker at det var viktig at det vises at juleutstillingen er noe unikt.

Noen friheter har Ane, som er illustratør, tatt. Scenen med husveggen ved Salong Perfect tilhører ikke bare én bydel, men to.

Juledekor langs veggen ved frisøren

– Dette er vel Svartlamoen med katta i vinduet. Samtidig er det fortauskaféliv på Bakklandet utenfor husene, og noen har kjøpt seg en gitar og har den med seg på sparken, forteller Ane.

Men hva er egentlig fortellingen…?

Juletreet, mamman, gutten og nissen

Historien handler om mammaen og gutten som skaffer et juletre. En liten nisse følger med i kulissene og passer på treet.

– Fortellingen starter i en akebakke hvor mammaen og gutten finner juletreet. De tar det med seg gjennom et vinterlandskap, forbi Svartlandet og over elva på skøyter. De gjør litt av en innsats for å få det med seg, sier Ane og smiler lurt.

I siste scene, når treet er på plass, har nissen fått ro; han har sovnet. Treet har kommet hjem her i MAX-bygget.

Dette er de store linjene. Selve historien er opp til hver enkelt.

Juleutstillingen er åpen når Extra Tempe har åpent, og de har rause åpningstider fra klokka 07:00 - 23:00 mandag til lørdag og kl. 14:00 - 20:00 søndager.

Vi ønsker store og små velkommen til en trivelig julehandel i MAX-bygget hvor dere finner frisør Salong Perfect, dagligvarebutikken Extra Tempe, Beerenberger som selger langtidsmodnet kjøtt og Apotek 1 Tempe.

Ha en MAX jul!

Teamet bak juleutstillingen foran juletreet

Fra venstre: Tarje Skjefstad, Ole Aksel Frengen, Ane Nordvik Hasselberg, Per Steinar Moen, Steffen Ødegård og Hege Gjermundsen Aarlot.


Leie butikk- eller kontorlokaler i MAX-bygget?

Ta kontakt med oss i KLP Eiendom


julenissen lurer

Teamet bak juleutstillingen utenfor MAX-bygget


Andre aktuelle nyheter

Har du et konsept som fortjener å POPPE opp?

Går du rundt og har en god idé til en butikk, kafé eller vil starte opp med reparasjoner? Nå kan ditt konsept POPPE opp i MAX-bygget for en liten eller lengre periode.
Les mer

Zedge

Teknologibedriften Zedge klarte kunststykket å være først ute med å tilby noe det ble stor etterspørsel etter allerede før smarttelefonens inntog på totusentallet; personifiserte ringetoner og bakgrunner.
Les mer

Bydrift

Bydriftssjefen, Per Øystein Karlsen, har god utsikt til innfartsåren til Trondheim fra kontoret i MAX-bygget. Fra Tempe er det lett å komme rundt i hele byen.
Les mer