21 nov

Historien til Tempe

I følge gresk mytologi var det Poseidon som lagde dalen Tempe ved å føre gaffelen gjennom fjellet Olymp. Dalen ble veldig fruktbar siden vannet ble renset av selveste Jupiter.


Dalen ble et favorittilholdssted for antikkens guder. Aristaeus, som er guden for jordbruk, jakt og birøkting, var veldig glad i dalen. Men i takt med at de greske gudene forsvant, ble også betydningen av Tempe borte. Noen få steder har den overlevd. Tempe i Arizona, Tempe i West Virginia, Tempe i New South Wales i Australia, samt et område på planeten Mars. Tempe er også en bydel i Trondheim. Ifølge WikiStrinda fikk området navnet sitt fra gresk mytologi fordi det opprinnelig var et lyssted. Noe det er lett å forstå der området ligger omkranset av åser, med Byåsen i vest og de mindre åsene på Sunnland i øst. Bildet viser bydelen Tempe som den en gang var.

Motocross og hesteveddeløp har det også vært på Tempe. Her ble det arrangert internasjonale hastighetsløp for biler, motorsykler og hester på Tempebanen helt fram til 1950.

Nå skriver vi ny historie og Tempe har fått superbuss.


Andre aktuelle nyheter

Disruptive Technologies

Disruptive Technologies har utviklet verdens minste trådløse sensorer, på størrelse med en tommelfingernegl. Sensorene sporer og varsler om bruk av kontorpulter og medisinsk utstyr, og overvåker temperatur og ulåste dører.
Les mer

Helse i MAX-bygget

På Tempe bor det i dag 1 000 mennesker. Tar vi med nærliggende områder, har over 23 000 kommet seg til MAX-bygget på Tempe ved å gå i max 30 minutter. Det har ikke vært et legesenter på Tempe på et tiår. KLP Eiendom er på saken.
Les mer

Lege, tannlege eller psykolog?

På Tempe bor det 1 000 mennesker og det finnes ikke et legesenter i bydelen. Apotek 1 har åpnet i MAX-bygget, og er første tilskudd til helsetilbudet vi i KLP Eiendom Trondheim ønsker å få på plass her.
Les mer