21 nov

Historien til Tempe

I følge gresk mytologi var det Poseidon som lagde dalen Tempe ved å føre gaffelen gjennom fjellet Olymp. Dalen ble veldig fruktbar siden vannet ble renset av selveste Jupiter.


Dalen ble et favorittilholdssted for antikkens guder. Aristaeus, som er guden for jordbruk, jakt og birøkting, var veldig glad i dalen. Men i takt med at de greske gudene forsvant, ble også betydningen av Tempe borte. Noen få steder har den overlevd. Tempe i Arizona, Tempe i West Virginia, Tempe i New South Wales i Australia, samt et område på planeten Mars. Tempe er også en bydel i Trondheim. Ifølge WikiStrinda fikk området navnet sitt fra gresk mytologi fordi det opprinnelig var et lyssted. Noe det er lett å forstå der området ligger omkranset av åser, med Byåsen i vest og de mindre åsene på Sunnland i øst. Bildet viser bydelen Tempe som den en gang var.

Motocross og hesteveddeløp har det også vært på Tempe. Her ble det arrangert internasjonale hastighetsløp for biler, motorsykler og hester på Tempebanen helt fram til 1950.

Nå skriver vi ny historie og Tempe har fått superbuss.


Andre aktuelle nyheter

Har du et konsept som fortjener å POPPE opp?

Går du rundt og har en god idé til en butikk, kafé eller vil starte opp med reparasjoner? Nå kan ditt konsept POPPE opp i MAX-bygget for en liten eller lengre periode.
Les mer

Zedge

Teknologibedriften Zedge klarte kunststykket å være først ute med å tilby noe det ble stor etterspørsel etter allerede før smarttelefonens inntog på totusentallet; personifiserte ringetoner og bakgrunner.
Les mer

Juleutstilling

I hele første etasje i MAX-bygget kan du nå se julepynt i stort format! Flere av figurene er like store som en voksen person. Til sammen utgjør scenene fortellingen om juletreet, mamman, gutten og nissen.
Les mer