21 nov

Historien til Tempe

I følge gresk mytologi var det Poseidon som lagde dalen Tempe ved å føre gaffelen gjennom fjellet Olymp. Dalen ble veldig fruktbar siden vannet ble renset av selveste Jupiter.


Dalen ble et favorittilholdssted for antikkens guder. Aristaeus, som er guden for jordbruk, jakt og birøkting, var veldig glad i dalen. Men i takt med at de greske gudene forsvant, ble også betydningen av Tempe borte. Noen få steder har den overlevd. Tempe i Arizona, Tempe i West Virginia, Tempe i New South Wales i Australia, samt et område på planeten Mars. Tempe er også en bydel i Trondheim. Ifølge WikiStrinda fikk området navnet sitt fra gresk mytologi fordi det opprinnelig var et lyssted. Noe det er lett å forstå der området ligger omkranset av åser, med Byåsen i vest og de mindre åsene på Sunnland i øst. Bildet viser bydelen Tempe som den en gang var.

Motocross og hesteveddeløp har det også vært på Tempe. Her ble det arrangert internasjonale hastighetsløp for biler, motorsykler og hester på Tempebanen helt fram til 1950.

Nå skriver vi ny historie og Tempe har fått superbuss.


Andre aktuelle nyheter

Endelig får vi et apotek igjen på Tempe!

Det er 10 år siden sist det var et apotek på Tempe. Den mangelen så Nhan Nguyen som en gylden mulighet til å starte opp et apotek nettopp her – i MAX-bygget.
Les mer

Mer av alt på EXTRA Tempe

Dagligvarebutikken EXTRA har fått større salgsareal og mer av alt – spesielt frukt og grønt med salatbar og større areal for kjølevarer. Butikken har holdt åpent under hele ombyggingen, og de ansatte ser meget lyst på framtiden.
Les mer

MAX-bygget. Ferdig mekka.

Det ikoniske bygget på Tempe er oppgradert, rehabilitert og modernisert. MAX-bygget var noe alle snakket om da det ble bygd. Nå snakkes det igjen.
Les mer