27 mai

Disruptive Technologies gjør fysiske objekter smarte så de kan varsle

Disruptive Technologies har utviklet verdens minste trådløse sensorer, på størrelse med en tommelfingernegl. Sensorene sporer og varsler om bruk av kontorpulter og medisinsk utstyr, og overvåker temperatur og ulåste dører.


– Vi gjør fysiske objekter smarte. Ved å utstyre en pult eller en kjøledisk med en sensor, har de en mulighet til å rapportere. Sensoren sier ifra når du vil bli varslet, sier Jørgen Tegdan, økonomisjef i Disruptive Technologies.

Når objektene snakker, muliggjør det både kostnadskutt, miljøbesparelser og økt trygghet. Strømkutt i næringsbygg ved justert varme og ventilasjon etter behov, er en vanlig bruk av sensorene. Men de kan rapportere om mye mer.

– Overvåkning av temperatur i kjøledisker til matvarer, medisiner og vaksiner er noe av det sensorene våre blir brukt til. De kan også overvåke temperaturen på trafostasjoner og varsle om noe går varmt der. Det føles bra å bidra med noe som er samfunnsnyttig, slår Tegdan fast.

– Miljøaspektet ved MAX-bygget var viktig for oss

I lokalene i 7. etasje i MAX-bygget har Disruptive Technologies tatt høyde for å vokse. De har flyttet til Tempe fra Trekanten på Rosten.

– Vi vurderte å flytte til Teknobyen, og tok kontakt med KLP Eiendom. Da de presenterte MAX-bygget, forsto vi at dette var riktig bygg for oss, sier Tegdan.

MAX-bygget er et rehabilitert passivhus klassifisert som Breeam Excellent. Betongkonstruksjonene i bygget ble beholdt. Sensorene til Disruptive Technologies kan brukes til å overvåke og forutsi varigheten på utstyr som gjør at du ikke trenger å bytte ut noe unødig.

– For oss er miljøaspektet ved MAX-bygget viktig. De produktene vi lager er med på å gjøre verden mer miljøvennlig, og derfor vil vi ha tilhold i et bygg som tar miljø på alvor, forteller Tegdan.

Les mer om MAX-bygget

Ingen hjemmelab, bare hjemmekontor

Disruptive Technologies har kontor i flere byer. Det å jobbe spredt har derfor ikke vært en utfordring for dem den siste tiden. Fleksibilitet med hjemmekontor og i kontormiljø har kommet for å bli.

– Først var det nærmest full stopp hos våre kunder i noen uker, og ingen torde å ta beslutninger. Så begynte bedrifter igjen å vise interesse for sensorene våre – som er enda mer aktuelle nå enn før. Sensorene blir brukt til å spore om en pult blir brukt, for eksempel. Det å følge med på dette, vil gi besparelser. Bedrifter trenger ikke leie flere kvadrat enn de bruker, og trenger heller ikke vaske så ofte om det er få folk på kontoret, forklarer Tegdan.

Labarbeid er det vanskelig å gjøre hjemmefra, så der er «pultene» til Disruptive Technologies flittig i bruk.

– Jeg skal lodde en prototype med pasta, en slags masse, som sørger for å holde elementene på plass, forklarer Gunnar Bolme som er den ferskeste på kontoret.

Akkurat hva dette er prototype på, er hemmelig.

Vil gjerne ha naboer som driver med tech og noe samfunnsnyttig

Tegdan har selv gått elektronikk på NTNU, noe flere av hans kollegaer også har gjort.

– Nærhet til NTNU både med tanke på fagmiljø og studenter, har vært avgjørende for oss i valg av beliggenhet, sier Tegdan og fortsetter: Tempe er lett å komme seg til med godt kollektivtilbud, og her i MAX-bygget er det også parkering.

Det er plass til flere i MAX-bygget.

 – For oss hadde det vært topp med nye naboer som driver med noe teknisk og samfunnsnyttig. Kanskje er det noen fra FAKTRY på Sluppen som er klare for å ta skrittet videre, spør Tegdan.

Lokaler til leie

Kan du tenke deg å ha kontor, drive butikk eller et helsetilbud i MAX-bygget? Vi i KLP Eiendom har fortsatt lokaler til leie i MAX-bygget.

Se prospektet

 

Kontakt KLP Eiendom


Andre aktuelle nyheter

Har du et konsept som fortjener å POPPE opp?

Går du rundt og har en god idé til en butikk, kafé eller vil starte opp med reparasjoner? Nå kan ditt konsept POPPE opp i MAX-bygget for en liten eller lengre periode.
Les mer

Zedge

Teknologibedriften Zedge klarte kunststykket å være først ute med å tilby noe det ble stor etterspørsel etter allerede før smarttelefonens inntog på totusentallet; personifiserte ringetoner og bakgrunner.
Les mer

Juleutstilling

I hele første etasje i MAX-bygget kan du nå se julepynt i stort format! Flere av figurene er like store som en voksen person. Til sammen utgjør scenene fortellingen om juletreet, mamman, gutten og nissen.
Les mer