09 jun

Med utsikt til hvor Glamox-eventyret startet

Jonas Utvik tar imot oss i det han holder på å montere en gulvarmatur i de nye kontorlokalene i MAX-bygget på Tempe. Glamox er først ut med ny teknologi i egne lokaler.


– Gulvarmatur gir like godt arbeidslys som vanlig nedhengt taklys, i tillegg kan det flyttes rundt for bedre fleksibilitet. Denne gulvlampen vil lyse opp to pulter, smiler Utvik.

Glamox ble grunnlagt i 1947 av Birger Hatlebakk. Han underviste i fysikk og kjemi på NTNU (NTH), og lokalene hvor han oppdaget den elektrokjemiske prosessen glamoxering, skimter vi fra de nye lokalene i MAX-bygget.

I dag er Glamox Norges ledende leverandør av komplette belysningsløsninger til skoler, helseinstitusjoner, kommersielle og industrielle bygninger, detaljhandel, hotell- og restaurantvirksomhet. De kan lys, og du har kanskje sett mer enn et nødutgangskilt med Glamox-navnet på.

– Lys skaper komfortable rom og gir økt trivsel og effektivitet. Lys bør være riktig for bruken av rommet, av god kvalitet og ha lang levetid. Lysene vi leverer har levetider på 100 000 timer. Det vil si 20 – 30 år det, med normal bruk og gode sensorer som slår dem av og på, forteller Utvik fornøyd.

Glamox har levert alt av belysning til MAX-bygget. De flytter til Tempe fra Østre Rosten.

God lokasjon i miljøvennlig bygg

– En lang rekke ulike lokasjoner ble evaluert, men valget falt på MAX-bygget. Tempe er nært sentrum, omkjøringsveien og et kollektivknutepunkt. Det siste var spesielt viktig for oss siden vi alle kommer til å kjøre bil stadig sjeldnere. Lokasjonen er god, når det gjelder logistikk, både for kunder og ansatte, sier Utvik.

Miljøsertifiseringen av bygget var også av stor betydning for valg av nye kontorlokaler.

– MAX-bygget er et rehabilitert passivhus og har oppnådd en svært god miljøsertifisering med Breeam Outstanding. Disse miljøkvalitetene er viktig for oss, slår Utvik fast.

Les mer om MAX-bygget

Lokalene til Glamox er lyse og blir trivelige så snart alle 12 ansatte flytter inn.

– KLP Eiendom er hyggelige folk, og det har vært en ryddig og profesjonell mottakelse av oss. Vi har fått til arealeffektive lokaler med lite dødt areal og god utnyttelse av hvert kvadrat. Nå går vi fra cellekontorer til åpent landskap, med aktivitetsbasert inndeling, og er fornøyde med at vi også har fått en sosial sone og godt med møterom. Her skal vi lage gode prosjekter, smiler Utvik.

Et utstillingsvindu for god belysning

Glamox samarbeider tett med arkitekter, byggherrer og entreprenører, og leverer mye lys til skole, helse industri og kontorbygg. Byggmarkedet oppleves som det var før Covid-19.

– Det eneste vi merker forskjell på, er at beslutningsprosesser tar litt lenger tid enn ellers. Dette er vel fordi flere har hjemmekontor og derfor ikke har de korte, fysiske møtene på daglig basis, sier Utvik.

Glamox har planene klare.

– Vi skal fortsette å utvikle gode belysningsløsninger for prosjekter vi er involvert i. De nye lokalene i MAX-bygget skal være et utstillingsvindu for nye og gode tekniske løsninger for moderne belysningsanlegg, forteller Utvik entusiastisk.

Det er plass til flere i MAX-bygget.

– Vi kan gjerne tenke oss flere nye naboer i MAX-bygget som driver i lignende bransjer som oss eller våre nye naboer i MAX-bygget, Disruptive Technologies, noen som holder på med spennende teknologi til bruk i bygg eller smarte byer, avslutter Utvik.

Ikke bli overrasket om lyset følger deg på vei ut.

 

Lokaler til leie

Kan du tenke deg å ha kontor, drive butikk eller et helsetilbud i MAX-bygget? Vi i KLP Eiendom har fortsatt lokaler til leie i MAX-bygget.

Se prospektet

 

Kontakt KLP Eiendom


Andre aktuelle nyheter

Har du et konsept som fortjener å POPPE opp?

Går du rundt og har en god idé til en butikk, kafé eller vil starte opp med reparasjoner? Nå kan ditt konsept POPPE opp i MAX-bygget for en liten eller lengre periode.
Les mer

Zedge

Teknologibedriften Zedge klarte kunststykket å være først ute med å tilby noe det ble stor etterspørsel etter allerede før smarttelefonens inntog på totusentallet; personifiserte ringetoner og bakgrunner.
Les mer

Juleutstilling

I hele første etasje i MAX-bygget kan du nå se julepynt i stort format! Flere av figurene er like store som en voksen person. Til sammen utgjør scenene fortellingen om juletreet, mamman, gutten og nissen.
Les mer